Wine

Château de Suronde

Belgium

Château de Minière

Echte wijn met een verhaal


Kathleen maakt met haar team lekkere wijnen met karakter,

met heel veel respect voor de natuur, waaronder biologische wijnbouw.

Wijn is voor Kathleen een product om te delen met andere mensen,

om verhalen over te vertellen, maar ook om niet moeilijk over te doen.


Maar zoals in alles gaat Kathleen ook in de wijn voor excellentie...

matige wijn is oninteressant, haar motto is: drink minder, maar beter!


De wijn mag je ook niet onverschillig laten, hij moet je aanspreken, hij moet een verhaal vertellen over de plaats van oorsprong en de persoon die hem gemaakt heeft


CARREMENT LOIRE


Kathleen haar wijnavontuur is onlosmakelijk verbonden met de Loire, en de iconische druiven Cabernet Franc en Chenin Blanc. De Loire is ook een prachtige regio op een boogscheut van België die alles te bieden heeft van goede wijn, prachtige landschappen, historische kastelen en heel veel randactiviteiten zoals wandelen, fietsen, kayakken, ...

De regio is niet voor niets Unesco werelderfgoed!


CHÂTEAU DE MINIÈRE

a complete wine experience

CHÂTEAU DE SURONDE

a magical wine experience

CARRÉMENT

rosé - blanc - rouge


Lekkere bio wijn in een Bag in Box, ja het kan! Ecologisch, praktisch, fun!

Kathleen Van den Berghe

Vrouw in een mannenwereld

Een plaats veroveren in de wijnbusiness, als Belg in Frankrijk en dan nog als vrouw... het is geen voor de hand liggend traject.

Maar Kathleen kiest carrément voor haar eigen weg. Ze heeft haar eigen stijl en wijkt er niet van af.  Niet de gemakkelijkste weg, wel de boeiendste. Je vindt het terug in alles wat ze doet. 

Haar wijnen bijvoorbeeld: een duidelijke stijl, rechtuit en met karakter. Met een duidelijke expressie van de druif, van hun oorsprong en van de wijnmaker, Kathleen dus.

En Kathleen maakt ook originele wijnen, wars van alle tradities en appellaties, zoals de rode Bulles de Minière, een rode schuimwijn, helemaal apart en heel lekker.

Kathleen kiest er ook voor om vooral lekkere wijnen te maken zonder al te veel franjes en moeilijke woorden, ook al komt er heel veel bij kijken en is er heel veel over nagedacht.

Visie! Dat is de kern van al haar verhalen. Eerst visie dan de rest.


Als je de wijnwereld alleen van buitenaf kent, schrik je van wat er allemaal bij de productie komt kijken: landbouw, wijnmaken, flessen, kurken en bottelen, labels ontwerpen en drukken, investeren een wijnmakerij en elk jaar in nieuwe vaten, heel veel administratie: taksen, douane, transport, voorraadbeheer, ... Ze heeft moeten leren delegeren en uit handen geven... niet altijd eenvoudig als ondernemer... maar niemand kan goed zijn in alles en een ondernemer moet vooral werken op zijn sterktes om de onderneming verder uit te bouwen.

Kathleen omringt zich dan ook met experts binnen hun vakgebied, zowel in het eigen team als externe adviseurs, waaronder ook het team van Stéphane Derenoncourt.


In de loop van de voorbije 10 jaar heeft ze dan ook enorm veel ervaring opgebouwd, wat werkt, wat niet. Waar zijn de valkuilen, en waar de opportuniteiten.

Kathleen kan ondertussen perfect anderen adviseren bij hun wijnproject


Dat ze hopelijk binnenkort de eerste Belgische vrouwelijke "master of wine" wordt, bewijst hoe gedreven ze is.

Chateau de Miniere Vignoble
Chateau de Miniere Vignoble
Chateau de Minière
Chateau de Minière