Art

Ervaar de meerwaarde van een écht kunstwerk

Laat je raken door de emoties van kunstenaars

Kathleen heeft ook een passie voor kunst, meer specifiek Belgische hedendaagse kunst. Vroeger puur als hobby, sinds enkele jaren in een meer actieve rol.


Kathleen is sinds 2014 deel van het kunstinitiatief Arture, een autonoom platform voor en over kunst en kunstenaars dat betaalbare kunst van professionele Belgische hedendaagse kunstenaars promoot en aanbiedt. Arture organiseert netwerkevents rond kunst.

Kathleen liep al langer rond met het idee een kunstenaarsresidentie in de Loire op te starten, maar daarvoor zocht ze de juiste expertise, want net zoals ze geen matige wijn wil maken, wil ze ook niet met matige kunst werken. Bij Arture heeft ze Sven Vanderstichelen ontmoet en sinds 2017 werken ze meer en meer samen. 

Sven Vanderstichelen is ondernemer en expert in Belgische hedendaagse kunst, met een obsessie voor objecten, zowel kunst, meubelen als gebruiksvoorwerpen. Hij is ook de perfectionistische “super-estheet” en creatieve duizendpoot. Sven overschrijdt regelmatig de grenzen tussen kunst en object, bv met een limited edition tapijt met een kunstwerk van Pieter-Jan Martyn, Belgische hedendaagse kunstenaar en grafisch ontwerper. Sven is ervoor gekend om kunst begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Op haar wijndomein Château de Suronde heeft Kathleen samen met Sven Vanderstichelen een residentie voor kunstenaars gemaakt. De residentie staat open voor alle kunstvormen. Elk jaar wordt een beeldend kunstenaar uitgenodigd om op residentie te komen in Suronde en worden een aantal werken gekozen die de etiketten van de wijnen van die jaargang zullen worden.

_MG_1103
image00019
label_Anjou 2017(bleed+cutting lines)
P5040655
eindejaarsgeschenken-horizontal
CDS_IMG_3999

Château de Suronde

Artist residence

De lancering van die wijnen gaat gepaard met een expo van de gekozen kunstenaar. Stefan Peters was de kunstenaar voor jaargang 2017. Bram Kinsbergen is die voor jaargang 2018 en Pieter-Jan Martyn wordt die voor jaargang 2019.

Samen met Sven organiseert Kathleen events rond kunst en wijn, onder andere de release van de jaargangen van Château de Suronde. Er zijn bijzonder veel parallellen tussen kunst en wijn, beide zijn unieke objecten, gemaakt door mensen om beleefd en gedeeld te worden met andere mensen. Beiden hebben verhalen, die zorgen voor een extra dimensie en nieuwe ervaringen, en die meerwaarde creëren in het dagelijks leven.


De samenwerking met Sven is ook uitgebreid naar meubelen en andere objecten die gebruikt worden in de verschillende escapes in de Loire en ook in Bouillon.


Met haar ervaring als ondernemer wil Kathleen ook graag ondernemers en kunstenaars met elkaar in contact brengen en zorgen voor interessante kruisbestuivingen.


Dus wil je een event rond kunst en wijn in een unieke sfeer organiseren, neem dan zeker contact op!
Of ontdek je graag goede Belgische en betaalbare kunst vraag dan gerust meer informatie.

IMG_5692
AE3CA0A8-B941-42F9-99B5-5AF081FE00D0
E80154DA-03FF-4633-8C30-5E1D819D388B
IMG_2270
893EE0BF-B1A8-47B0-A960-AB36E670ADCC